Filament LED fényforrások felépítése

 

A hagyományos E27-es és E14-es wolfram szálas izzók helyettesítésére kifejlesztett LED szálas Benedetti FiLED fényforrások kék zafír szállal készülnek.

 

A hagyományos izzó élettertama 1000 üzemóra, míg a LED világítás esetén ez az érték akár 50000 óra is lehet. Éppen emiatt hosszú élettartam miatt ritkán kell cserélni a LED világításhoz használt Benedetti FiLED fényforrásokat.

Nincs egészségkárosító hatásuk, nem vibrálnak. Fényáramuk szabályozható (dimmelhető).

A LED szálaknak az állványhoz való rögzítése:

A megtévesztő reklámok állításaival ellentétben a világító diódák üzemelés közben jelentős mennyiségű hőt termelnek, ráadásul mind fényáramuk, mind pedig színhőmérsékletük a chip hőmérsékletével együtt változik. A meghajtó-egység esetében is komoly hőtermeléssel kell számolni. A keletkező hő elvezetése az adott méretek megtartása mellett nem egyszerű feladat, és ez a lámpatípus leginkább sebezhető pontja, ezért a Benedetti FiLED fényforrások  legnagyobb előnye a többi hasonló termékhez képest, hogy a Benedetti Kft. világítástechnikai mérnökei, egyéb szakemberei olyan gézösszetétellel rendelkező fényforrást fejlesztettek ki, melynek hővezetési képességei különösen jók.