Filament LED fényforrások műszaki adatai

A Filament LED , rövidített nevén FiLED, egy COG LED technológiával üzemelő lámpa. A Chip On Glass, üveglapra épített LED- eket jelent. A kék zafír hordozóra szerelt mákszemnyi nagyságú LED-ek anód, katód irányba vannak elhelyezve. A zafír előnye, hogy a gyémánt után a legkeményebb anyag, és jó a hővezető képessége.

Ezen a kb.40 mm hosszúságú szálon 20 db LED van sorba kötve.  Ezek a LED – ek foszfor tartalmú ragasztóanyaggal vannak rögzítve. Ennek a kialakításnak köszönhetően 360o –os sugárzási szöget tudunk elérni.
A régi hagyományos kialakítású wolfram szálas izzólámpához ezért ez a retrofit megjelenésű FiLED hasonlít a legjobban.
Ha megnézzük egy FiLED lámpa fényeloszlását,színvisszaadását,színhőmérsékletét,akkor az nagy hasonlóságot fog mutatni egy wolframszálas izzóéval.

A műszaki adatokból azt is láthatjuk, hogy a COG LED-ek igen jó hatásfokkal üzemelnek.

A hagyományos izzókkal egyező körte alakú forma és a  80%-kal kisebb fogyasztás a FiLED lámpákat a jelen fényforrásaivá teszik. Élettartamuk az izzólámpák 1000 órás élettartamával szemben  20.000 óra feletti.

Ezért rendkívül jó választás, ha világítás korszerűsítéshez, a régi fényforrás  kiváltásához ezt a terméket választják. A terméket kiváló ár/érték arány jellemzi. A FiLED lámpa jó vizuális komfortot eredményez.